Home | Warmtepompen | Inregelen CV

Inregelen CV

Voor comfort en efficiency

WATERZIJDIG IN BALANS

Het inregelen van een individueel verwarmingssysteem in een woning is de sleutel tot comfort- en prestatieverbetering en draagt bij aan een forse besparing op energiekosten tot wel 20%!

Het verwarmingssysteem wordt waterzijdig in balans gebracht door een correcte volumestroom over elke radiator in te stellen. De voornaamste factoren die hierbij een rol spelen zijn: het temperatuurtraject van het verwarmingssysteem (de aanvoer- en retourtemperatuur), het vermogen van de verschillende radiatoren en de restopvoerhoogte van de circulatiepomp.

Voorinstelbare afsluiters

Wanneer uw installatie niet beschikt over voorinstelbare radiatorkranen en/of voetventielen, dan zullen deze alsnog gemonteerd moeten worden om per verwarmingslichaam de volumestroom in te kunnen regelen. Daarnaast is een centrale inregelafsluiter noodzakelijk om de restopvoerhoogte van de circulatiepomp weg te kunnen regelen.

Modulerende thermostaat

Tot slot is het van belang na te gaan of uw HR ketel beschikt over een aan/uit thermostaat of een modulerende thermostaat om het effect van efficiëntie verbetering nog eens te verhogen. Daarbij kunnen wij met onze kennis van de verschillende ketelfabrikanten vaak ook nog een afwijkende stappenmodulatie instellen voor een nog zuiniger stookgedrag.

MAATWERK

Het inregelen van uw cv vraagt om specialistische kennis en is afhankelijk van diverse factoren en componenten in uw verwarmingsinstallatie. Vraag ons vrijblijvend om advies om na te gaan wat voor u de mogelijkheden zijn om uw verwarmingsinstallatie nu nog efficiënter in te regelen en bespaar meteen.

Contact

Zilvermos 24
2914 XK
Nieuwerkerk aan den IJssel
085 - 50 50 010
info@denergie.nl

Social

10

Service en vakmanschap

D-Energie heeft inmiddels alweer 2 jaar geleden bij ons jaren ‘30 huis een luchtwaterwarmtepomp, zonnepanelen, convectoren, vloerverwarming en mechanische ventilatie geplaatst. Een groot project, maar het is heel soepel verlopen met veel service en vakmanschap. Het systeem werkt fantastisch en houdt ons huis goed warm met een enorme besparing op de energierekening. Een aanrader dus en Sander nogmaals veel dank!
- Woerden
52 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.4/10