Duurzaam verwarmen

Ga ook voor 'nul op de gasmeter'

Wie houdt er niet van een lekker verwarmd huis op koude dagen? Toch zitten er ook nadelen aan: het vele gas dat wordt verbruikt is slecht voor het milieu en raakt u bovendien flink in de portemonnee. D-Energie maakt van uw huis een ‘win-win-winsituatie’: uw woning blijft behaaglijk warm, u bespaart op de kosten én draagt bij aan een beter milieu.

D-Energie levert, installeert en onderhoudt verschillende energiezuinige verwarmingssystemen. Tot ons assortiment behoren warmtepompen, warmtepompboilers, zonneboilers, HR-ketels, vloerverwarming, convectoren en infarood panelen. Het doel van ons werk is ‘nul op de gasmeter’ te realiseren of zo dicht mogelijk te benaderen.

Duurzaam verwarmen

Ja, de meeste Nederlanders vinden duurzaamheid belangrijk. U ook, anders zat u niet op deze site. Maar we zijn ook niet roomser dan de paus: comfort staat in de praktijk toch vaak op één. Gelukkig hoeft het een het ander niet uit te sluiten. Dankzij innovatieve oplossingen gaan comfort en efficiëntie de laatste jaren steeds meer hand in hand. Daarom is het ombuigen van oude en inefficiënte verwarmingssystemen tot moderne en zelfregulerende installaties dé trend van dit moment.

D-Energie adviseert u graag over de mogelijkheden voor verbetering of vervanging van uw bestaande verwarmingssystemen. Op deze pagina zetten wij enkele kansen op een rij.

Een zuinige CV-ketel

In de meeste huizen vormt de CV-ketel de bron voor warmte en warmtapwater. Is de CV-ketel aan vervanging toe, dan wordt deze tegenwoordig altijd vervangen door een HR-ketel. Deze hebben een hoog rendement en zijn zuinig met gas. Zo bespaart u meer, helemaal in combinatie met een slimme thermostaat.

D-Energie werkt graag met de Atag I36EC en de Atag One slimme thermostaat. Dit is het zuinigste combitoestel met tapklasse CW5 op de Nederlandse markt en biedt de perfecte balans tussen comfort en efficiëntie. Daarnaast staat Atag bekend om zijn grote betrouwbaarheid, waardoor u lang en zorgeloos kunt genieten van uw verwarmingssysteem.

Inregelen van de CV

Wilt u fors besparen? Overweeg dan een individueel verwarmingssysteem in het huis ‘waterzijdig in te regelen’. Dit inregelen staat garant voor een aanzienlijke comfort- en prestatieverbetering en u bespaart tot wel 20 procent op de energiekosten! Het verwarmingssysteem wordt hierbij waterzijdig in balans gebracht door een correcte volumestroom in te stellen voor elke radiator. Dit inregelen vraagt om specialistische kennis en is afhankelijk van diverse factoren. Bel of mail D-Energie voor een vrijblijvend advies voor uw verwarmingssysteem.

Warmtepompen

D-Energie werkt met verschillende fabrikanten van warmtepompen. Met de beschikbare calculatietools selecteren wij de beste warmtepomp voor uw situatie. De meeste worden geleverd met actieve of passieve koeling. Ook zijn er warmtepompen die geschikt zijn voor warm tapwaterbereiding, waardoor de cv ketel helemaal overbodig wordt.

Een populaire warmtepomp is de Toros Vision (water/water) combiwarmtepomp. Deze verwarmt uw woning en voorziet in warm tapwater. Met deze warmtepomp bent u verzekerd van een hoger rendement en beschikt u over mogelijkheden als: monitoring, remote service en integratie met solar thermie voor verwarming, warm tapwater bereiding en regeneratie. Daarnaast kan hij worden gecombineerd met zonnepanelen (opwekking elektriciteit) en zonnecollectoren (opwekking warmte). Kortom: de juiste keus in de goede richting voor een extreem duurzaam en zuinig verwarmingssysteem zonder gas te verbruiken!

Zonnecollectoren in combinatie met de Toros Vision

D-Energie installeert ook zonnecollectoren in combinatie met de combiwarmtepomp Toros Vision. Deze installatie levert het hele jaar door ongeveer de helft van de energie voor warm tapwater. In koudere periodes wordt de energie van de zon gebruikt om het huis te verwarmen. Uiteindelijk kan omstreeks 15 procent van de jaarlijkse warmtevraag passief (dit betekent: zonder tussenkomst van de warmtepomp) worden geleverd aan uw woning.

Wanneer u een warmtepompsysteem met zonnecollectoren hebt geïnstalleerd, kan de besparing op de jaarlijkse energiekosten oplopen tot maar liefst 85 procent in vergelijking met traditionele systemen. D-Energie installeert zonnecollectoren van HR-Solar. Volgens het onafhankelijk testinstituut KIWA Gastec behalen deze installaties het hoogste rendement van alle A-merken.

Lucht/water warmtepomp

Bij D-Energie bent u ook aan het juiste adres voor een lucht/water warmtepomp. Wij werken met de Techneco Elga, een hybride pomp met een binnen- en buitenunit. Deze modulerende warmtepomp werkt samen met elke bestaande gasketel en staat bekend om de zeer aantrekkelijke terugverdientijd. Door de warmtepomp en gasketel te combineren wordt ten alle tijden het hoogst mogelijke rendement behaald. Daarnaast kan de Elga goed worden gecombineerd met stadsverwarming.

Een andere optie voor een lucht/water warmtepomp is de Loria. Deze draagt zorg voor de verwarming van uw huis en kan tevens koelen. De Loria is ook verkrijgbaar met ingebouwd boilervat voor tapwaterverwarming. Deze specifieke lucht/waterwarmtepomp gebruikt warmte uit de buitenlucht om het huis en uw tapwater te verwarmen. De Loria is bij uitstek geschikt in de nieuwbouw of bij complete of grootschalige renovatie van woningen.

Neem contact op met D-Energie

De mogelijkheden om uw huis duurzaam én voordelig te verwarmen zijn eindeloos. Een en ander is ook afhankelijk van uw situatie en het bestaande verwarmingssysteem. Neem contact op met D-Energie voor een vrijblijvende kennismaking. Wij komen graag bij u langs om de mogelijkheden te bespreken. Begin vandaag nog met besparen voor het verwarmen van uw woning!