ISDE tegemoetkoming

Subsidie voor duurzame energie

SUBSIDIE

Met de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) kunt u een tegemoetkoming krijgen voor de aanschaf van zonneboilers, warmtepompen, biomassaketels en pelletkachels. De regeling is voor zowel particulieren als zakelijke gebruikers.

ISDE is een subsidieregeling van het ministerie van Economische Zaken. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) is verantwoordelijk voor de uitvoering.

Tot wanneer?

Vanaf 1 januari tot en met 31 december 2020 kunnen de aanvragen voor het huidig jaar worden ingediend, welke door de RVO op volgorde van binnenkomst worden behandeld.

ISDE in 2020

Op 1 januari wordt de ISDE 2020 geopend met een budget van 100 miljoen. De overheid hoopt zo opnieuw een stimulans te bieden om huizen en bedrijven minder door gas en meer door duurzame energie op te warmen. In 2019 werd dit budget helaas overschreden met 76 miljoen waardoor veel mensen subsidie misliepen.

DE BELANGRIJKSTE WIJZIGINGEN IN 2018

Vanaf 1 januari 2018 moet de aanvrager een bewijs aanleveren dat de apparaten geïnstalleerd zijn door een deskundige installateur. Voor zonneboilers met een oppervlakte van meer dan 10 m2 wordt een nieuwe factor geïntroduceerd in de berekenmethode: de instralingshoekmodifier. Hierdoor verhouden de subsidiebedragen voor zonneboilers op basis van vlakke-plaatcollectoren en op basis van vacuümbuiscollectoren zich beter tot elkaar.

Voor een zonneboilersysteem kunt u gemiddeld al gauw zo’n € 650,- aan subsidie ontvangen, dit is afhankelijk van het type systeem dat u kiest.

Voor de systemen die D-Energie levert hebben wij exact inzichtelijk hoeveel subsidie u per systeem kunt verwachten, laat u hierover adviseren.

Contact

Zilvermos 24
2914 XK
Nieuwerkerk aan den IJssel
085 - 50 50 010
info@denergie.nl

Social

10

Service en vakmanschap

D-Energie heeft inmiddels alweer 2 jaar geleden bij ons jaren ‘30 huis een luchtwaterwarmtepomp, zonnepanelen, convectoren, vloerverwarming en mechanische ventilatie geplaatst. Een groot project, maar het is heel soepel verlopen met veel service en vakmanschap. Het systeem werkt fantastisch en houdt ons huis goed warm met een enorme besparing op de energierekening. Een aanrader dus en Sander nogmaals veel dank!
- Woerden
52 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.4/10