ISDE tegemoetkoming

Subsidie voor duurzame energie

SUBSIDIE

Met de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) kunt u een tegemoetkoming krijgen voor de aanschaf van zonneboilers, warmtepompen, biomassaketels en pelletkachels. De regeling is voor zowel particulieren als zakelijke gebruikers.

ISDE is een subsidieregeling van het ministerie van Economische Zaken. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) is verantwoordelijk voor de uitvoering.

Tot wanneer?

Vanaf 1 januari tot en met 31 december 2019 kunnen de aanvragen voor het huidig jaar worden ingediend, welke door de RVO op volgorde van binnenkomst worden behandeld.

ISDE in 2019

Op 1 januari wordt de ISDE 2019 geopend met een budget van 100 miljoen. De overheid hoopt zo opnieuw een stimulans te bieden om huizen en bedrijven minder door gas en meer door duurzame energie op te warmen.

DE BELANGRIJKSTE WIJZIGINGEN IN 2018

Vanaf 1 januari 2018 moet de aanvrager een bewijs aanleveren dat de apparaten geïnstalleerd zijn door een deskundige installateur. Voor zonneboilers met een oppervlakte van meer dan 10 m2 wordt een nieuwe factor geïntroduceerd in de berekenmethode: de instralingshoekmodifier. Hierdoor verhouden de subsidiebedragen voor zonneboilers op basis van vlakke-plaatcollectoren en op basis van vacuümbuiscollectoren zich beter tot elkaar.

Voor een zonneboilersysteem kunt u gemiddeld al gauw zo’n € 650,- aan subsidie ontvangen, dit is afhankelijk van het type systeem dat u kiest.

Voor de systemen die D-Energie levert hebben wij exact inzichtelijk hoeveel subsidie u per systeem kunt verwachten, laat u hierover adviseren.

Contact

Zilvermos 24
2914 XK
Nieuwerkerk aan den IJssel
085 - 50 50 010
info@denergie.nl

Social

10

Volledig ontzorgt.

Via onze buren in contact gekomen met D-Energie. Offerte traject prima verlopen. Op het afgesproken moment (6 februari 2020) zijn de zonnepanelen zeer professioneel geplaatst. Alles werkt prima. Laat de zon maar komen.
- Nieuwerkerk aan den IJssel
44 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.4/10