ISDE tegemoetkoming

voor particulieren en bedrijven

Met de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) kunt u een tegemoetkoming krijgen voor de aanschaf van zonneboilers, warmtepompen, biomassaketels en pelletkachels. De regeling is voor zowel particulieren als zakelijke gebruikers.

ISDE is een subsidieregeling van het ministerie van Economische Zaken. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) is verantwoordelijk voor de uitvoering.

Tot wanneer?

Tot 31 december 2017 om 17.00 uur kunnen de aanvragen voor het huidig jaar worden ingediend, welke door de RVO op volgorde van binnenkomst worden behandeld.

ISDE in 2017

Minister kamp heeft in november 2016 de plannen voor de ISDE in 2017 benoemd in een kamerbrief. Op 2 januari wordt de ISDE 2017 geopend met een budget van 70 miljoen. De overheid hoopt zo opnieuw een stimulans te bieden om huizen en bedrijven minder door gas en meer door duurzame energie op te warmen.

De belangrijkste ISDE wijzigingen in 2017

De aanvraagtermijn wijzigt in 2017 voor particulieren van 3 maanden na aanschaf in 6 maanden na installatie van het apparaat. En voor de zonneboilersystemen wordt de subsidie per kWh voor verhoogd van € 0,50 per kWh naar € 0,75 per kWh voor de kleine systemen (tot 10 vierkante meter) en van € 0,25 per kWh naar € 0,30 per kWh voor de grote systemen (vanaf 10 vierkante meter).

Voor een zonneboilersysteem kunt u gemiddeld al gauw zo'n € 650,- aan subsidie ontvangen, dit is afhankelijk van het type systeem dat u kiest.

Voor de systemen die D-Energie levert hebben wij exact inzichtelijk hoeveel subsidie u per systeem kunt verwachten, laat u hierover adviseren.